Новини

9 март 2017 година.  Фондация Европартньори 2007 година е първата проверена от МОН обучаваща организация. Проверката беше извършена по време на обучението на специалисти от образованието от област Перник по темата „Решаване на проблеми и конфликти чрез училищна медиация“ . Представители на министерството и и на фондацията подписаха протокол №1 в който обучението получи изключително позитивна оценка.

11 май 2017 година. За изминалите няколко месеца преподаватели на фондацията осъществиха няколко обучения по управление на конфликти в училище и училищно посредничество. За трети път бяха обучени училищните медиатори от Сливен, които можем само да поздравим с успешното функциониране на кабинетите по училищна медиация. Обучиха се и директори от област Бургас, както и от 20 училище в София. Училищната общност все по-добре разбира колко полезна може да бъде медиацията като инструмент за предотвратяване на насилието и повишаване на солидарността.

Кабинет по училищна медиация село Кортен

Регламентация на кабинета по посредничество в училище П-Р-Славейков село кортен

3 юни 2017 година. На сайта на фондацията, в рубриката Публикации днес беше публикувана брошурата „Документация на кабинета по училищна медиация“, която може да бъде безплатно свалена.

17 юни 2017 година. Имаме удоволствието да публикуваме прекрасната презентация на кабинета за училищно посредничество на Основно училище Петко Рачев Славейков- село Кортен. тя може да бъде намерена на следния адрес във Ютуб:

Използваме случая за да поздравим училищните медиатори на училището. Браво, приятели!

14юли 2017 година.  Първата група от Седмото международно лятно училище по управление на конфликти и медиация- Сарафово 2017 успешно завърши обучението си. Честито, скъпи колеги от Перник и Казахстан! Както съставът на участниците, така и преподавателския екип беше международен.

15 юли 2017 година. Тридесет и седем младежи от Испания бяха обучени в рамките на Седмото лятно международно училище в курс „Международно конфликти“. Младежите посещават нашата страна с благотворителна цел. Преди обучението те прекарват три седмици, работейки в помощ на най-уязвимите сектори в редица градове и села на нашата страна.

21 юли 2017 година. Втората група от Седмото международно лятно училище по управление на конфликти и медиация- Сарафово 2017 успешно завърши обучението си.  Успех, драги колеги от Бургас!

27 юли 2017 година. Това е интервюто на проф.дпн Татяна Дронзина за радио Христо Ботев относно Седмото лятно международно училище по управление на конфликти и медиация http://bnr.bg/hristobotev/post/100857259

Със заповед РД09-2787 от 17.07.2017г. на Министъра на образованието МОН одобри 11 нови програми на Фондация Европартньори 2007. В най-скоро време програмите ще бъдат публикувани на страницата на фондацията.

28 юли 2017 година. Днес успешно завърши обучението си за училищни медиатори втората бургаска група. Прекрасни, ентусиазирани компетентни специалисти – точно както и другите две групи преди тях.

29 юли 2017 година. Публикувани са нови материали в подкрепа на училищни медиатори в нашето „Списание“ за училищна медиация. За да се възползвате от тях, моля, посетете трите подрубрики.

4 август 2017 година. Завърши обучението си група от 9 казахстански медици, които се обучаваха в курса „Медицинска медиация“ на Седмото международно лятно училище Сарафово-2017.

1 август 2018 година. Тази година за първи път в Деветото лятно международно училище по управление на конфликти и медиация взеха участие 8 човека от Узбекистан. Всички те са служители и сътрудници на организация Оила, създадена към Министерския съвет на Узбекистан с цел подпомагане и заздравяване на семейството. Екипът, който осъщетсви обучението бе в състав: проф. дпн Татяна Дронзина, д-р Искрен Иванов, адвокат Здравка Николова и докторантът от университета в Гранада Явор Райчев. 

30 септември 2019 година. Фондация Европартньори 2007 е щастлива да съобщи на своите партньори и приятели, че спечели проект KA347-911D5031 Фактите, моля! Борба против фалшивите новини- национални и европейски политики, насочени към младежта. Проектът се финансира от програма Ерзаъм+ и се изпълнява в партньорство с РУО-Бургас. Сайтът на проекта е както следва: stopthefakenews.eu/

Октомври 2019 година. В началото на октомври в Бургас се състоя среща между партньорите за разпределение на задачите по проекта. Срещата завърши с подписване на меморандум за сътрудничество.

15 октомври 2019 година. Днес се състоя пресконференция, на която проектът Фактите моля! бе представен пред бургаските общественост и медии от партньорите и създателите на сайта, ученици от Бургаската математическа гимназия. Публикации за събитието може да намерите на следните линкове: https://chernomorie-bg.com/post/burgaski-uchenici-izgrajdat-sayt-sreshtu-falshivite-novini-6403 и https://www.bnr.bg/burgas/post/101192256

6 ноември 2019година. Сайтът на проекта вече функционира. На него може да намерите график на дейностите и повече подробности за националната среща „Фалшивите новини пречат на нашите права, сигурност и участие.“ На сайта може да намерите формата за кандидатстване за участие в националната среща (мотивационно писмо по образец) и картата, с която младите участници по проекта ще направят анкетно проучване на мнението на връстниците си относно справянето с фаливите новини.

Декември 2019 година.  Към средата на декември 2019 година завърши съставянето на наръчника за справяне с фалшивите новини по този проект. В чернови вид той ще бъде разположен в рубриката ПУБЛИКАЦИИ, за да може да изкажете мнението си за него и да предложите корекции или добавки. В окончателния си вид ще бъде публикуван след края на националната среща.

23 януари 2020 година. Днес в тържествената зала на Бургаската математическа гимназия беше представен сайта на проекта. Това направиха двамата му създатели, ученици от десети клас на същото училище. На представянето присъстваха около 80 ученици от всички гимназии на града. Представянето продължи с дискусия за това как младите хора могат да се справят с фалшивите новини и с идеи как да се организира и протече срещата националната среща в Бургас.  След срещата беше създаден и Организационен комитет от ученици от последните класове за провеждането на националната среща. Засега той включва 7 човека, но е отворен и за други, които желаят да се присъединят към него.

25 февруари 2020 г. Отново повод да се гордеем с младите хора по проекта.

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.bta.bg%2Fbg%2Fc%2FBO%2Fid%2F2156889%3Ffbclid%3DIwAR0sXhhAZB3aDQgj5NFarTNF_JcCzwUyeyu9QYo_BsM1VgnyjcLQL51BAbo&h=AT0FJoaa4KK2zcplQp6DBJSw1WRuzHAt8KnXMR_kI5ZMGFLauGIHK7Kz5sBYCxoRslV4uD_4rle8CXFXSEcz2KDSAiTrwGJnvoa_vboNYR16zg7QY8o3s1rZrPOZVm15WtQ

https://www.burgas24.bg/novini/burgas/Diskusiya-za-internet-vuzpitanieto-pri-decata-obedini-eksperti-i-roditeli-939205?fbclid=IwAR1uvF2LiXj_aU22u7kCmT2THzorZmHqiPRMJb_DOzSiDv5jMcDdKiNlFww