Новини

9 март 2017 година.  Фондация Европартньори 2007 година е първата проверена от МОН обучаваща организация. Проверката беше извършена по време на обучението на специалисти от образованието от област Перник по темата „Решаване на проблеми и конфликти чрез училищна медиация“ . Представители на министерството и и на фондацията подписаха протокол №1 в който обучението получи изключително позитивна оценка.

11 май 2017 година. За изминалите няколко месеца преподаватели на фондацията осъществиха няколко обучения по управление на конфликти в училище и училищно посредничество. За трети път бяха обучени училищните медиатори от Сливен, които можем само да поздравим с успешното функциониране на кабинетите по училищна медиация. Обучиха се и директори от област Бургас, както и от 20 училище в София. Училищната общност все по-добре разбира колко полезна може да бъде медиацията като инструмент за предотвратяване на насилието и повишаване на солидарността.

Кабинет по училищна медиация село Кортен

Регламентация на кабинета по посредничество в училище П-Р-Славейков село кортен

3 юни 2017 година. На сайта на фондацията, в рубриката Публикации днес беше публикувана брошурата „Документация на кабинета по училищна медиация“, която може да бъде безплатно свалена.

17 юни 2017 година. Имаме удоволствието да публикуваме прекрасната презентация на кабинета за училищно посредничество на Основно училище Петко Рачев Славейков- село Кортен. тя може да бъде намерена на следния адрес във Ютуб:

Използваме случая за да поздравим училищните медиатори на училището. Браво, приятели!

14юли 2017 година.  Първата група от Седмото международно лятно училище по управление на конфликти и медиация- Сарафово 2017 успешно завърши обучението си. Честито, скъпи колеги от Перник и Казахстан! Както съставът на участниците, така и преподавателския екип беше международен.

15 юли 2017 година. Тридесет и седем младежи от Испания бяха обучени в рамките на Седмото лятно международно училище в курс „Международно конфликти“. Младежите посещават нашата страна с благотворителна цел. Преди обучението те прекарват три седмици, работейки в помощ на най-уязвимите сектори в редица градове и села на нашата страна.

21 юли 2017 година. Втората група от Седмото международно лятно училище по управление на конфликти и медиация- Сарафово 2017 успешно завърши обучението си.  Успех, драги колеги от Бургас!

27 юли 2017 година. Това е интервюто на проф.дпн Татяна Дронзина за радио Христо Ботев относно Седмото лятно международно училище по управление на конфликти и медиация http://bnr.bg/hristobotev/post/100857259

Със заповед РД09-2787 от 17.07.2017г. на Министъра на образованието МОН одобри 11 нови програми на Фондация Европартньори 2007. В най-скоро време програмите ще бъдат публикувани на страницата на фондацията.

28 юли 2017 година. Днес успешно завърши обучението си за училищни медиатори втората бургаска група. Прекрасни, ентусиазирани компетентни специалисти – точно както и другите две групи преди тях.

29 юли 2017 година. Публикувани са нови материали в подкрепа на училищни медиатори в нашето „Списание“ за училищна медиация. За да се възползвате от тях, моля, посетете трите подрубрики.

4 август 2017 година. Завърши обучението си група от 9 казахстански медици, които се обучаваха в курса „Медицинска медиация“ на Седмото международно лятно училище Сарафово-2017.